Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς

Εγκαύματα
Άμεση ανακούφιση
Η συνταγή αυτή είναι για διάφορα εγκαύματα π.χ (από φλόγα, βραστό νερό, λάδι, ηλεκτρικό σίδερο, φούρνο, κατσαρόλα, κ.α.)’έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα από γενιά σε γενιά και τα αποτελέσματα σε όσους την έχουν εφαρμόσει είναι θεαματικάΜετά το κάψιμο είτε έχει γίνει φουσκάλα είτε όχι αλλά υπάρχει πόνος και τσούξιμο πολύ για να έχουμε άμεση ανακούφιση ρίχνουμε επάνω στην καμένη περιοχή το γνωστό σε όλους μας λαδάκι ( Ελαιόλαδο ) με όποιο τρόπο θέλουμε ή βουτάμε το καμένο σημείο, σε ένα ποτήρι ή ένα πιάτο με λάδι. Αμέσως μετά ρίχνουμε στην λαδωμένη καμένη περιοχή άφθονο μαγειρικό αλάτι, το οποίο φυσικά θα κολλήσει ή θα συγκρατηθεί στο δέρμα λόγω του λαδιού. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο ,το καμένο σημείο αρχίζει να δροσίζεται και αρχίζει η ανακούφιση. Μετά από λίγη ώρα ( περίπου μισή ) αρχίζει να επέρχεται η πλήρη ίαση σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει μετά το παραμικρό τσούξιμο. Η εξήγηση είναι απλή .Υποδόρια λόγω του εγκαύματος συγκεντρώνεται υγρό ( Για αυτό δημιουργείται η φουσκάλα από το έγκαυμα ) Με το λάδι μαλακώνει το δέρμα και επιτρέπει στο αλάτι να απορροφήσει το υγρό που μας δημιουργεί τον πόνο χωρίς φυσικά να έρθει σε επαφή το αλάτι με την πληγή στο ελάχιστο γιατί το τραύμα είναι κάτω από το δέρμα. Αμέσως δε θα διαπιστώσετε ότι και αν είχε γίνει φουσκάλα θα αρχίσει να υποχωρεί και να εξαφανίζετε. (Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να τρυπάμε την φουσκαλίτσα για να βγεί το υγρό αλλά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί να επιφέρει μολύνσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα ).

Σ.Σ .Εννοείτε ότι για έγκαυμα μεγάλου βαθμού που έχει καεί και ..η σάρκα και υπάρχει ανοικτή πληγή χρειάζεται επειγόντως Ιατρική επέμβαση

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με το αλάτι είναι απολύτως αποτελεσματικό! Το εχω δοκιμάσει πολλές φορές σε εγκάυματα πρώτου βαθμού και δεν δημιουργήθηκε καμία φουσκάλα, ο πόνος δε, κρατάει 10-15 λεπτά και μετά υποχωρεί. Για το λάδι δεν το ήξερα αλλά θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά γιατι καίγομαι συνεχώς λόγω εργασίας. Επειδή εμπειρικά είχα διαπιστώσει ότι το αλάτι είναι ιδανικό για το κάψιμο, έψαξα στο ιντερνετ να δω αν όντως επιτρέπεται να το βάζουμε σε καμένο δέρμα και μόλις επιβεβαιώθηκα. Χτες μάλιστα, κάηκα ξανά πολύ άσχημα με μεταλλικό αντικείμενο αλλά έβαλα αμέσως αλάτι και τη γλύτωσα. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι το νερό επιδεινώνει το πόνο ενώ η γιατρός που μου είχε κάνει καυτηριασμό στα χέρια για μια ασθένεια που είχα, μου είπε να μην τα βρέξω για 1-2 μέρες.
Σίγουρα πάντως η οδοντόκρεμα δεν βοηθάει καθόλου και καλό είναι να μένει η πληγή ανοιχτή εκτός αν έχει συτήσει διαφορετική θεραπεία ο γιατρός.
Δεν είμαι γιατρος αλλά έχω μεγάλη εμπειρία στα καψίματα και αυτά που σας λεώ τα έχω δοκιμάσει πάρα πολλές φορές.

Picachu είπε...

Meta apo poso kairo vlepeis apotelesmata?

Ανώνυμος είπε...

to dokimasa kai eixe apoluth epituxia

Ανώνυμος είπε...

Μετά από πόνο 3 ωρών διάβασα τη συνταγή με το λάδι και αλάτι και ...δούλεψε.Αμέσως ανακουφήστηκα από τον πόνο και φοβόμουν να το ξεπλήνω μετά από μια ώρα μήπως ξαναπονάει.Αλλά ο πόνος εξαφανήστηκε στην κυριολεξία.Μπράβο και ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Τρομερη πατεντα,δουλευει απολυτως. Ο πονος απο ανυποφορος γινεται υποφερτο τσουξιμο. Βουτηξα το καμμενο χερι μου στο λαδι και εριξα μπολικο αλατι χωρις να το τριψω. Μεσα σε 5' νιωθεις τη διαφορα. Επισης βρηκα οτι αν προκειται για ακρο (πχ χερι) βοηθαει αν το ανυψωσετε. Συγχαρητηρια για το ποστ!