Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Του κόσμου τα παράξενα


Εθελοντές για να ποζάρουν γυμνοί σε παγετώνα

H Greenpeace ανακοίνωσε ότι ζητεί μερικές δεκάδες εθελοντές που θα δεχθούν να ποζάρουν γυμνοί σ' έναν παγετώνα...των ελβετικών Αλπεων για το φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Γνωστός για τις φωτογραφίες του με γυμνά πλήθη σε δημόσιους χώρους, ο Τιούνικ συνεργάζεται με την οικολογική οργάνωση για να προσελκύσει το ενδιαφέρον το κόσμου στο λιώσιμο των παγετώνων.
Σύμφωνα με την Γκρινπίς, "η φωτογράφηση στο σημείο των Αλπεων συμβολίζει την ευπάθεια των παγετώνων και την ευαισθησία του ανθρώπινου σώματος.
Οι φωτογραφίες από το σημείο αυτό πρέπει να συγκινήσουν τον κόσμο και να τον προτρέψουν να δράσει τώρα κατά των κλιματικών αλλαγών". Για τον Μάρκους Αλεμαν, διευθυντή της εκστρατείας της Γκρινπίς Ελβετίας, "είναι καιρός να κινητοποιήσουμε την κοινή γνώμη".Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σπένσερ Τιούνικ δήλωσε ότι θα ήθελε να βρει 50 άτομα για τη φωτογράφηση αυτή.
Ο Αλεμαν παραδέχτηκε ότι λόγω των απαιτήσεων για τα μέτρα ασφαλείας πάνω στον παγετώνα, ο αριθμός των εθελοντών θα είναι μικρότερος σε σχέση με τον συνηθισμένο.
Η φωτογράφηση στον παγετώνα θα γίνει σε σημείο που παραμένει μυστικό.
Σε προηγούμενα έργά του, ο Τιούνικ είχε ζητήσει από τα μοντέλα του να ποζάρουν έξω από τη Μπιενάλε στη Λιόν (2005), πάνω σε μια γέφυρα του Κλίβελαντ στο Οχάιο ή σε στάση του μέτρο στη Νέα Υόρκη (2003).
Σχεδόν 18.000 άτομα γυμνά πόζαραν για τον αμερικανό φωτογράφο στην πλατεία Ζοκάλο τον περασμένο Μάιο
Γίδα έφαγε 10.000 ευρώ !

Ένας αγρότης από την Γερμανία, έχασε δέκα χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα όταν τα έφαγε η γίδα του...
Ο κύριος Martin Radlberger, από την περιοχή Rosenheim, άφησε πάνω στο τραπέζι της κουζίνας την δεσμίδα με τα χαρτονομίσματα των εκατό ευρώ όταν χτύπησε το τηλέφωνο!
Όταν επέστρεψε στην κουζίνα είδε την γίδα του, Steffi, να βάζει στο στόμα της τελευταίο χαρτονόμισμα που είχε απομείνει στο τραπέζι!
«Το ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να έχω αφήσει τα χρήματα στο τραπέζι αλλά έλειψα μόνο πέντε λεπτά στο τηλέφωνο,» είπε ο 34-χρονος αγρότης.
Ο κύριος Martin Radlberger κάλεσε εσπευσμένα τον κτηνίατρο και του ζήτησε να υποβάλει σε άμεση χειρουργική επέμβαση την γίδα!
Ο κτηνίατρος χειρούργησε αμέσως την Steffi, και κατάφερε να αποσπάσει αναλλοίωτα σχεδόν όλα τα χαρτονομίσματα που βρίσκονταν στο στομάχι της!