Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Ο Ζορμπάς των ιθαγενών σπάει κάθε ρεκόρ

O ''χορός του Ζορμπά'' τους έκανε διάσημους ανά τον κόσμο και στο μικρό απομονωμένο νησί Έλκο, βόρεια της Αυστραλίας, από όπου κατάγονται, τους εχουν αναγορεύσει σε ήρωες!
Μια ομάδα νεαρών Αβοριγίνων, που κατάγονται από το άγνωστο και απομονωμένο νησί Έλκο, προκάλεσαν γέλωτες όταν πριν καιρό παρουσίασαν την δική τους εκδοχή, χορεύοντας τη μουσική σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη "Ζορμπάς".
Σήμερα ο χορός αυτός τους έκανε γνωστούς παγκοσμίως.
Υπολογίζεται ότι έως σήμερα περίπου 850.000 άτομα επισκέφτηκαν το YouTube για να απολαύσουν το συγκρότημα ιθαγενών της Αυστραλίας να χορεύουν με ένα διαφορετικό και μοναδικό τρόπο συρτάκι.

Η ομάδα των δέκα Αβοριγίνων χορευτών, από το Elcho Island, ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της φυλής τους και βαμμένοι αναλόγως,
Αποφάσισαν, εκτός από τους παραδοσιακούς τους χορούς να παρουσιάσουν και το Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη με αποτέλεσμα να κλέβουν την ...παράσταση! σε κάθε εμφάνιση τους σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που εμφανίζονται
Στο νησί Έλκο ζουν περίπου δυο χιλιάδες ιθαγενείς. Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι πρωτόγονες. Τρέφονται με κυνήγι και με ψάρεμα. Δουλειές δεν υπάρχουν...Η ζωή των χορευτών ενδέχεται να αλλάξει τώρα, λόγω της επιτυχίας που έχει παγκοσμίως ο "Ζορμπάς" τους!
Ένα μικρό βίντεο κλιπ από την εμφάνισή τους στάλθηκε στο YouTube και το συγκρότημα έγινε αυτομάτως διάσημο παγκοσμίως.
Σήμερα το συγκρότημα δέχεται προσκλήσεις να εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά και από την Ελλάδα.
"Θα πάμε στην Ελλάδα. Θα είναι κάτι το μαγευτικό γι' αυτά τα παιδιά" λέει ο Φρανκ Ντζιτζιμπιμπιλγούϊ.
Όσοι θέλουν να δουν το βίντεο θα το βρουν στην διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=O-MucVWo-Pw.