Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Tο πείραμα της Φιλαδέλφειας


Πραγματικό πείραμα Φυσικής ή καλοστημένη φάρσα;
Μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ήταν το πείραμα της Φιλαδέλφειας , ωστόσο όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι κάτι πολύ περίεργο έγινε το 1943,στις Η.Π.Α.Το 1930-35, το πανεπιστήμιο του Σικάγο σε συνεργασία με το Αμερικανικό Ναυτικό, άρχισε κάποια πειράματα για να αποδείξει την θεωρία περί Ενοποιημένων Πεδίων, που είχε «ανακαλύψει» ο Αϊνστάιν.
Μετά από αρκετές μελέτες , πάρθηκε η απόφαση της υλοποίησης , με αντικείμενο του πειράματος το αντιτορπιλικό UUS Eldridge, του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Al Beilek, οι πρώτες δοκιμές έγιναν τον Ιούλιο του 1943 και η τελική δοκιμή τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Στις 28 Οκτωβρίου του 1943, στη ναυτική βάση της Φιλαδέλφειας, ένα επανδρωμένο αμερικανικό αντιτορπιλικό το USS Eldridge, εξαφανίστηκε για λίγα λεπτά. Το πλοίο ήταν γεμάτο με γεννήτριες παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και όταν αυτές τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία, το Uss Eldridge DE 173 τυλίχτηκε σε μια πρασινογάλαζη ομίχλη ιόντων και το σκάφος μαζί με το πλήρωμα άρχισε να χάνεται από τα μάτια εκείνων που βρίσκονταν στην αποβάθρα, μέχρι που το μόνο που απέμεινε ήταν απόκοσμη γαλαζωπή ομίχλη που δημιουργείται από τον ιονισμό των μορίων της ατμόσφαιρας από πανίσχυρα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Μια επιστολή το 1956 από έναν αινιγματικό κύριο τον Carl M. Allen ανέφερε πως το πεδίο ήταν αποτελεσματικό και για το πλήρωμα του σκάφους τα εξής: «Οι μισοί από τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του σκάφους σήμερα είναι τρελοί. Μερικοί ακόμα και σήμερα ξαναγίνονται αόρατοι, αν δεν υποβληθούν σε ειδική επιστημονική θεραπεία.» Σχεδόν όλοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, ορισμένοι κάηκαν από αυτανάφλεξη ενώ κάποιοι άλλοι εξαϋλώθηκαν και χάθηκαν για πάντα.
Για τους επιζήσαντες αναφέρει η επιστολή «Από τους ψυχικά άρρωστους που έχουν επιζήσει θα ακούσετε να λένε ,πιάστηκα από τη πίεση,κόλλησα στο πράσινο ,έφυγα γρήγορα.»
Το πειραματικό σκάφος φαίνεται πως άνοιξε μια χωροχρονική πύλη και τραβήχτηκε για λίγο στον υπερχώρο και τηλεμεταφέρθηκε ως το Νόρφολκ της Βιρτζίνια 350χλμ νοτιότερα.
Το Eldridge, όπως ίσως να γνωρίζουν μερικοί, βρίσκεται από το 1950 υπό Ελληνική κατοχή. Ανήκει στη κλάση Bostwick και παραχωρήθηκε στη χώρα μας στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας των Η.Π.Α και έλαβε το όνομα «Λέων».
Υπάρχουν μαρτυρίες και συνεντεύξεις Ελλήνων αξιωματικών ,που στις οποίες γίνεται λόγος για περίεργα φαινόμενα πάνω στο πλοίο(άλλοι είδαν φιγούρες ανθρώπων να αιωρούνται, άλλοι ένιωθαν δονήσεις στο πλοίο δίχως αυτό να βρίσκεται σε λειτουργία και μερικοί, αφού είχαν ακουμπήσει σε κάποιο μέρος του πλοίου ένα αντικείμενο το έβρισκαν σε μέρος διαφορετικό της αρχικής του θέσης!) ενώ και στο ημερολόγιο του πλοίου οι συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι σκισμένες.
Σήμερα αυτό το πλοίο παροπλίστηκε κλείνοντας έτσι τον μυστηριώδη κύκλο του αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα γιαυτό και ίσως να μηνμάθουμε ποτέ τι αληθινά κρυβόταν πίσω από αυτό το πλοίο...