Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Τοπικά Συμβούλια και Καποδίστριας

Ο «Καποδίστριας» Νο 1, ήταν η αρχή και ταυτόχρονα η μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν από το τέλμα οι πρώην Κοινότητες, μέσα από τη δυναμική των Δήμων.
Η φιλοσοφία στην θεωρία σωστή η πράξη όμως τι εδειξε ,οι κοινότητες έγιναν έρμαια στις ορέξεις της έδρας των Καποδιστριακών δήμων .
Οι δήμαρχοι εκμεταλέυτηκαν την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Τοπικά Συμβούλια και έθεσαν την ταφόπετρα στην προσπάθεια ανάπτυξης των πρώην κοινοτήτων και οικισμών.
Οι σχέσεις έδρας –τοιπικών διαμερισμάτων έγιναν << πελατειακές >> και η χρηματοδότηση των τοπικών συμβουλίων γίνονται πάντα με την λογική του << υμέτερου >>
.Αν κάποιος τοπικός είναι στην μαύρη λίστα του Δημάρχου, αντίο ανάπτυξη.
Ουσιαστικά τα τοπικά συμβούλια έχουν καταργηθεί στην πράξη από τους δημάρχους ,οι οποίοι είναι κράτος εν κράτει ,γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον Νόμο περί Δήμων και Κοινότητων χωρίς να δίνουν πουθανά λογαριασμό .
Κύριοι του Υπουργείου Εσωτερικών αφού δεν θέλετε να εφαρμόσετε τους νόμους που εσείς έχετε ψηφίσει εν όψι του Καποδίστρια Νο 2 καταργείστε τα λοιπόν δια νόμου δίνοντας τέλος σε αυτή την φαρσοκωμωδία των << γνωμοδοτικών ρόλων >> που τους έχετε θεσπίσει,αφήνοντας τους δημάρχους και τις έδρες των Καποδιστριακών δήμων να σβήσουν τα χωριά μας από τον χάρτη