Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Οι αγρότες έχουν δίκιο αλλά που θα το βρούν?

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όλα αυτά τα χρονια που διάφοροι κλάδοι με δίκαια αιτήματα κατεβάζουν ρολά και καλά κάνουν προσπαθώντας να λύσουν συντεχνιακά προβλήματα.
Η ποιο παραγωγική τάξη της χώρας μας όμως οι αγρότες κάθε μέρα ασφυκτιούν κάθε μέρα σβήνουν χωρίς συνδικαλιστική παρουσία και όπου αυτή υπάρχει κάνει τεμενάδες στην εξουσία.
Με τις τελευταίες απεργίες των φορτηγών Δ.Χ την πλήρωσαν οι παραγωγοί νωπών προιόντων και οι καταναλωτές ,τώρα με την απεργία των γεωπόνων του δημοσίου οι οποίοι είχαν πάρει υποσχέσεις για τη λύση των προβλημάτων που είχαν θέσει και τους έμειναν οι «υποσχέσεις», να παίρνουν τη σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων, το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται ότι θα γίνει ορόσημο για τους αγρότες. Το κλίμα είναι εκρηκτικό στον αγροτικό χώρο , λόγω των απελπιστικά χαμηλών τιμών που «απολαμβάνουν» οι παραγωγοί συν η αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου σύν τα «νταβατζηλίκια » της ενεργοποιήσης των δικαιωμάτων η αγροτιά μας είναι καζάνι που βράζει.
Το κερασάκι στην τούρτα φυσικά είναι το πλαφόν που επέβαλλε το υπουργείο ανάπτυξης στην τιμή του λαδιού αλλά δεν μας εξηγούν οι γραφειοκράτες και άσχετοι μανδαρίνοι του Υπουργείου πώς γίνεται ο αγρότης να πουλά 2.60 Ε το κιλό το λάδι και ο καταναλωτής να το αγοράζει 7-8 Ε το λίτρο, δεν μας εξηγούν γιατί δεν μπαίνει πλαφόν στα προιόντα του πετρελαίου ,στα προιόντα της βιομηχανίας κλπ.
Πως δικαιολογεί το καλό μας Υπουργείο ένα λίτρο ορυκτέλαιο που χρησιμοποιεί κάθε αγρότης για λίπανση των μηχανημάτων του να έχει την ιδια τιμή με το ελαιόλαδο
Φθάνει πιά κύριοι της εξουσίας ,η κοροιδία στην αγροτιά δεν όρια σπέρνετε ανέμους θα θερίσετε θύελλες