Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

Ούτε ευρώ αύριο στην αγορά

ΣΕ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Σε μποϋκοτάζ κατά της ακρίβειας καλεί αύριο τους καταναλωτές, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.Με ανακοίνωσή της ζητεί από τους πολίτες να μη διαθέσουν «ούτε ευρώ στην αγορά για να δείξουν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια».

Στο θέμα της ακρίβειας που δυσχαιρένει μέρα με τη μέρα την καθημερινότητα των πολιτών αναφέρθηκε για άλλη μια φορά και η αντιπολίτευση, καταγγέλοντας απουσία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από τα μεγάλα προβλήματα του πολίτη.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε
«πάνε πολλές ημέρες που δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τα περίφημα 41 μέτρα του
υπουργού Ανάπτυξης κ. Φώλια, ενώ περιμένουμε και κάποιες απαντήσεις για το πώς
λειτουργεί η αγορά, για το πώς ελέγχονται τα καρτέλ και το τι γίνεται με την συγκέντρωση σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας».

«Γίνεται σαφές σε όλους ότι η καθημερινότητα, το εισόδημα και η υγεία του πολίτη είναι απροστάτευτα» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Σε όλα αυτά μέσα υπάρχει ένας μεγάλος απών: ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι πανταχού παρών για τα μεγάλα και τα επικοινωνιακά, αλλά στα ακόμα μεγαλύτερα που είναι η καθημερινότητα του πολίτη, λάμπει δια της απουσίας του», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Στο θέμα της ακρίβειας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος δήλωσε «ασφαλώς για την ακρίβεια έχουν ευθύνη οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά έχει ευθύνη και το δημόσιο.
Μην ξεχνάμε ότι είχαμε αύξηση 100%, για παράδειγμα, στο απλό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ποιοι εργαζόμενοι πήραν αύξηση 100%, όταν βλέπουμε το κόστος ζωής να αυξάνεται με τέτοιον τρόπο;»
«Με αυτή την έννοια θα έλεγα ότι και η συμφωνία που έκαναν οι δύο παρατάξεις της ΓΣΕΕ οι προσκείμενες στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι άχρηστη, είναι αρνητική για τους εργαζόμενους και δεν έχει αντοχή ούτε για δυο εβδομάδες» πρόσθεσε ο κ.Αλαβάνος.
Πηγή εφημερίδα Ελευθερία