Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Συνετρίβη ιπτάμενος δίσκος στο Νέο Μεξικό το 1947;


Υπόθεση Ρόσγουελ
Η επίσημη ανακοίνωση των ΗΠΑ έλεγε ότι πρόκειται για πτώση μετεωρολογικού αερόστατου. Κι, όμως, οι μετέπειτα έρευνες συνηγορούσαν ότι πρόκειται για πτώση αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου δίσκου
Το βράδυ της 4ης Ιουλίου 1947, στην πόλη του Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό, ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο κατέπεσε κοντά σε ένα ράντζο.
Αμέσως η περιοχή γύρω από το Ρόσγουελ απεκλείσθη από το στρατό της αεροπορικής βάσης και διεξήχθησαν πολλές έρευνες για το συμβάν.
Αρκετοί άνθρωποι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο ελάχιστες ήταν οι πληροφορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα. Η επίσημη ανακοίνωση των ΗΠΑ έλεγε ότι πρόκειται για πτώση μετεωρολογικού αερόστατου.
Και, όμως, οι μετέπειτα έρευνες συνηγορούσαν ότι πρόκειται για πτώση αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου δίσκου. Τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν με απόλυτη μυστικότητα στο Οχάιο, ενώ, σύμφωνα με τους μάρτυρες, υπήρξαν και πέντε πτώματα εξωγήινων.
Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι υπήρξε μια πολύκροτη υπόθεση, από τις πιο συνταρακτικές του 20ού αιώνα. Αργότερα μάθαμε ότι πολλά τεκμήρια, αποδεικτικά στοιχεία, έγγραφα κτλ. καταστράφηκαν, ώστε ο κόσμος να μη μάθει ποτέ τι συνέβη πραγματικά στο Ρόσγουελ τη νύχτα της 4ης Ιουλίου 1947.

Η μαρτυρία Μπρέιζελ

Ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία που γράφτηκαν γι' αυτό το ζήτημα, είναι του Johannes V. Buttlar «Οι εξωγήινοι του Ρόσγουελ», από τις εκδόσεις Κονιδάρη.
Στη σελίδα 80 μάς περιγράφει έναν αδύνατο κτηματία, τον Μπρέιζελ, που κάλπαζε με το άλογό του στο σημείο του ατυχήματος. Πολλά θραύσματα από την πτώση του UFO πετούσαν ακόμη στον άνεμο.
Ο Μπρέιζελ έμεινε έκπληκτος. Πήρε ένα κομμάτι στα χέρια του. «Ήταν ελαφρύ σαν πούπουλο», γράφει ο Buttlar, «κι έμοιαζε σαν μεταλλικό φύλλο. Υπήρχαν ακόμη και κομμάτια βαμμένα, χρωματισμένα με πορφύρα, που έφεραν ανάγλυφα ιερογλυφικά, τα οποία κάλυπταν μικρά διπλά Τ, τόσο ελαφρά σαν ξύλο βαλσάμου.
Ο Μπρέιζελ προσπάθησε να το κόψει με το μαχαίρι, αλλά δεν κατάφερε να του κάνει ούτε μια γρατζουνιά.
Έπειτα θέλησε να του βάλει φωτιά με ένα σπίρτο. Όμως, το υλικό δεν καιγόταν».
Σύμφωνα με μιαν άλλη μαρτυρία, από τον Φρανκ Κάουφμαν, που έφτασε γρήγορα στην περιοχή, ο Buttlar γράφει χαρακτηριστικά στη σελίδα 35: «Συνολικά υπήρχαν τέσσερα πτώματα και ένας επιζών. Φορούσαν στενές, ασημένιες, αστραφτερές φόρμες με ένα είδος ζώνης. Έμοιαζαν με μικρούς ανθρώπους και τα πρόσωπά τους είχαν παιδιάστικα χαρακτηριστικά.
Όμως τα φαλακρά κεφάλια τους ήταν δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με το κορμί τους. Το ίδιο και τα μάτια τους. Αντιθέτως, η μύτη, τα αφτιά και το στόμα ήταν πολύ μικρά.
Επρόκειτο για αδύνατα όντα με λεπτά μέλη και ωχρό δέρμα, ύψους περίπου 1.50 μ.».
Ο Γερμανός συγγραφέας Buttlar είναι από τους πιο επιτυχημένους μελετητές της εποχής μας - 25 εκατομμύρια οι πωλήσεις των βιβλίων του. Τα δραματικά γεγονότα του 1947 στο Ρόσγουελ είναι καταγραμμένα με αρκετά στοιχεία. Η υπόθεση, όμως, παραμένει άκρως αινιγματική.

Ερωτηματικά

Εάν υποθέσουμε ότι υπήρξε πτώση μετεωρολογικού αερόστατου, γιατί έγιναν τότε όλες οι απαγορεύσεις στην περιοχή;
Από την άλλη, αν όντως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει στην κατοχή της τα συντρίμμια από το UFO, τι απέγιναν μετά από 60 χρόνια; Αν έγινε νεκροψία στα πτώματα των εξωγήινων, ποιο ήταν το συμπέρασμα της αυτοψίας;
Στη δεκαετία του 1990, διέρρευσε στη δημοσιότητα ένα ασπρόμαυρο φιλμ, που έδειχνε το πτώμα ενός εξωγήινου όντος με μεγάλο κεφάλι, χωρίς μαλλιά και σχιστοειδή μάτια.
Σε αυτό το φιλμ, παρουσιάζεται ένας γιατρός που κάνει νεκροψία στο ον. Η ταινία προκάλεσε παγκόσμιο σάλο.
Ωστόσο, αργότερα, οι έρευνες των ειδικών αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για πλαστό, κατασκευασμένο φιλμ, στον οποίο δεν έπρεπε να δοθεί τόση σημασία.