Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2008

Οι απιστίες φέρνουν πονοκεφάλους

Οι παράνομες ερωτικές σχέσεις μπορούν να προκαλέσουν τρομερούς πονοκεφάλους, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο, δήλωσαν ιταλοί ερευνητές, σύμφωνα με το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας συγκεκριμένος τύπος πονοκεφάλου μπορεί να γίνει αφόρητος και μάλιστα κατά τη διάρκεια του παράνομου σεξ, σύμφωνα με το νευρολόγο καθηγητή Λορέντζο Πινέσι της Ιταλικής Εταιρίας Ημικρανίας. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος πόνος επηρεάζει περίπου το 15% του ιταλικού πληθυσμού, κυρίως άνδρες.

Αυτό το είδος πονοκεφάλου, σύμφωνα με τον Πινέσι, μπορεί να επιδεινωθεί επίσης από άλλους παράγοντες, όπως η αφροδισιακή τροφή, τα φάρμακα που βελτιώνουν τις σεξουαλικές επιδόσεις, το φυσικό και το ψυχολογικό στρες, που προκαλείται από την ανάγκη να παραμείνει μυστική μια παράνομη σχέση. Μια κατάσταση τέτοια μπορεί, όπως είπε, να πυροδοτήσει φοβερά ισχυρούς πονοκεφάλους με διάρκεια μέχρι τρεις ώρες.

Ο Πινέσι τόνισε ότι οι πάσχοντες από αυτούς τους πόνους, πρέπει να μιλήσουν "ανοικτά" στους γιατρούς τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι στο 3 - 4% των περιπτώσεων οι πονοκέφαλοι αυτοί μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε εγκεφαλικό ανεύρυσμα, που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Ο νευρολόγος συστήνει στους ασθενείς του, μεταξύ άλλων, να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν, να απομακρυνθούν, για ένα διάστημα τουλάχιστον, από την παράνομη σχέση και να κάνουν μια τομογραφία στον εγκέφαλό τους.