Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Θανατική ποινή για διαφθορά στον υπεύθυνο των ολυμπιακών έργων της Κίνας !

Θανατική ποινή για διαφθορά επιβλήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για την κατασκευή των ολυμπιακών έργων και των ολυμπιακών υποδομών του Πεκίνου

Για την είδηση που θα διαβάσετε παρακάτω έχουμε αντιρρήσεις σχετικά με την επιβολή της θανατικής ποινής αλλά αναρωτιόμαστε συγχρόνως, μήπως θα ήταν καλό να ισχύει για κάποιους Έλληνες δημοσίους και κρατικούς λειτουργούς που έχουν ξεφύγει τελείως και προκαλούν το κοινό αίσθημα;

Ο πρώην αντιδήμαρχος του Πεκίνου Λίου Τζιχούα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή των ολυμπιακών έργων, άσκησε έφεση κατά της καταδίκης που του επιβλήθηκε για διαφθορά.
Ο 59χρονος Λίου καταδικάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από δικαστήριο της επαρχίας Χεμπέι επειδή κρίθηκε ένοχος για δωροληψία ποσού 7 εκατομμυρίων γιουάν, (περίπου 800.000 ευρώ).
Ο Λίου ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή των ολυμπιακών έργων και για ένα πρόγραμμα 40 εκατομμυρίων δολαρίων αναβάθμισης των υποδομών της πόλης για τη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων. Απολύθηκε από τη θέση αυτή το 2006 ύστερα από τη βάρος του κατηγορία της διαφθοράς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία, ο δικηγόρος του υπέβαλε σήμερα τα έγγραφα της έφεσης στις δικαστικές αρχές.